dinsdag 17 mei 2022

Narcistisch misbruik ''by proxy'' - door omstanders - hoe ga je om met een wraakzuchtige narcist/psychopaat/sociopaat?


  ''A narcissist is a con artist. They sell you a dream to deliver a living nightmare''

Als je een narcist verlaat, kunnen ze enorm wraakzuchtig worden en willen ze er vaak hun levenswerk van maken om jou in een psychiatrische instelling te treiteren/ervoor te zorgen dat je in de gevangenis terechtkomt/je kinderen af te nemen of op te stoken tegen jou/ervoor te zorgen dat je zo emotioneel kapot gemaakt bent dat je een burn out krijgt en niet meer kan functioneren/je financieel de afgrond in rijden door je te blijven dagvaarden bijvoorbeeld of schulden op jouw naam te zetten/...

'Als een narcist zijn slachtoffer niet langer zelf kan raken en mishandelen, gaan ze vaak derden en omstanders zoeken om hun vuile werk op te knappen.' (Bron: Sam Vaknin: Malignant self love - narcissism revisited). Vaak weten deze mensen niet wat er aan de hand is en geloven ze dat het slachtoffer de dader is en omgekeerd. De narcist is namelijk zeer overtuigend in zijn rol van het grote slachtoffer, hoe ouder ze worden, hoe geslepener de rol en hoe meer geperfectioneerd, tot op het punt dat je als slachtoffer aan jezelf gaat twijfelen. Je stelt jezelf dan de vraag: ''Misschien ben ik de narcist?'' Je komt terecht in de echokamer van waanzin, waar de narcist je emotioneel mishandelt met behulp van anderen en het zelf vervolgens van de daken schreeuwt dat jij hen mishandeld hebt. En ze slagen er heel vaak in om de mensen op hun hand te krijgen. 

Als niets nog werkt, gebruikt de narcist vrienden, collega's, familie, openbare diensten, Jeugdzorg, de rechtbank, de politie, buren, ... om hun vuile werk op te knappen en hun slachtoffer op de knieën te dwingen. 

Het is als slachtoffer op dit moment heel heel heel heel heel belangrijk om KALM te blijven. Als de narcist bijvoorbeeld tegen de politie/jeugdzorg/de buren verteld heeft dat jij gek bent en een slechte ouder bent, dan is het heel heel heel belangrijk dat jij niet met betraande ogen compleet over je toeren tegen de betreffende mensen en diensten staat te roepen dat je ex zot/psychopaat is en dat jij het slachtoffer bent. Want dan bevestig je de beeldvorming. Ik ben zelf meermaals in de stront getrapt, dus ik weet het: 'Makkelijker gezegd dan gedaan'. Maar toch is het zo. En als je fouten maakt, geen probleem, morgen is een nieuwe dag. Probeer geen mensen te overtuigen, vertel gewoon heel RUSTIG dat jullie een moeilijke scheiding hebben, maar dat verder alles OK is en dat je het jammer vindt dat je ex jou blijft zwartmaken. Als ze jou niet meer kunnen controleren, proberen ze te controleren hoe andere mensen jou zien. Ze stoppen voor niets en vertellen de grootste leugens over je, om je te isoleren en zo verder te straffen en te intimideren. Vaak stalken ze hun slachtoffer ook en maken ze het leven van hun slachtoffer onleefbaar. 

Ze deinzen er niet voor terug om valse klachten of getuigenissen tegen jou te doen op het politiekantoor bijvoorbeeld en kunnen enorm overtuigend liegen. Het doel is jou vernietigen, want jij hebt nee gezegd en speelt hun spel niet meer. Vaak proberen ze je via je zwakste plek te raken: je kinderen. Ze hebben nog liever dat je kind in een instelling wordt geplaatst dan dat jij gelukkig bent zonder hen. Het lot van het kind kan hen niet schelen, het doel is om jou zoveel mogelijk pijn te doen via de kinderen. Het probleem is dat je als slachtoffer vaak alleen moet opboksen tegen iedereen. Ze hebben namelijk de politie/rechtbank/je buren/vrienden/familie/collega's de gekste verhalen over jou verteld. Mensen lopen in een boog rond jou en allerlei instanties vallen je lastig over dingen die je niet gedaan hebt en jij moet bewijzen dat je onschuldig bent. Het is een heel lastige situatie die mensen gek kan maken van angst. Laat je niet isoleren en zoek hulp. Alleen kan je dit niet, je kan hier gewoon niet tegenop. Ze maken je emotioneel, financieel en sociaal kapot tot je kraakt. Alleen totale vernietiging van jou en je kinderen zal hen gelukkig maken. Door hun toedoen, worden je kinderen in Nederland uiteindelijk 'opgeslokt' door het systeem, want door de perverse financiële prikkels van het jeugdzorgsysteem, wordt deze situatie aangegrepen om je kinderen te plaatsen, in plaats van moeder en kind te helpen beschermen tegen de vader die beide mishandeld heeft. In België worden slachtoffers van huiselijk geweld ook gedwongen om initieel te bemiddelen met een agressor, maar je kinderen weg komen roven met de politie doen ze in België gelukkig niet. In België is het dus een kwestie van volhouden en voet bij stuk houden. 

Voor de rest, als je kan, en een cluster B van het zwaardere soort heeft het op jou gemunt: Probeer te verhuizen, laat alles achter. Niets, maar dan ook niets is het waard om in de klauwen te blijven van een sociopaat/narcist/psychopaat die het gemunt heeft op jou en je kinderen. Vlucht. Deze 'mensen' stoppen niet, neem het zeker niet te licht op en bescherm jezelf en je kinderen. 


https://sociaalweb.nl/nieuws/de-uithuisplaatsingsfabriek-in-nederland/

Dit is ook de link naar een ontluisterend artikel hierover. 







Geen opmerkingen:

Een reactie posten