maandag 7 november 2022

Narcisme en oudervervreemding

       Narcissists try to destroy your life with lies, because you can destroy their life with the truth.

Disclaimer: dit artikel is niet voor gevoelige zielen, maar wel geheel de waarheid. Helaas. 

Als een narcist zijn kind geen contact meer wil (omdat hij hen mishandeld heeft), gaat de narcist de andere, gezondere ouder beschuldigen van oudervervreemding: 'Jij hebt de kinderen tegen mij opgestookt.' Op geen enkel moment gaan ze zichzelf afvragen waarom ze naar een rechtbank moeten gaan om hun kinderen te dwingen tot omgang met hen. (Zou er iets mis zijn met hen? HA. Grapjas!).

Even een oorsprong van de bullshit wetenschap van oudervervreemding. Hou je vast. Deze theorie vindt zijn oorsprong bij de pedofiele psychiater Richard Gardener, die in de jaren zestig pedofielen hielp om hun kinderen die ze seksueel misbruikt hadden af te nemen van de gezonde ouder - meestal de moeder. En nee, dit is geen grap. (Richard Gardener heeft trouwens zelfmoord gepleegd.) Hij raadde onder andere aan moeders wiens voogdij werd afgenomen omdat ze hun kind probeerden te beschermen tegen een pedofiele ex-partner aan om zelf meer ontvankelijk te zijn en zelf meer seks te hebben met de dader, om te vermijden dat die zich moest vergrijpen aan de dochter/zoon. Het was dus de moeder haar fout ook nog eens. Google maar als je me niet gelooft.

Hoewel dit veel controverse veroorzaakt (heeft) onder psychiaters, psychologen en therapeuten, wordt deze theorie tot op de dag van vandaag gebruikt in rechtbanken om de voogdij af te nemen van moeders en de kinderen onder volledige voogdij te plaatsen van de vader die de kinderen mishandeld heeft. 

Hieronder zie je een filmpje van Lynn Steinberg, die tot op heden 'reunification camps' runt (in Amerika) en kinderen met politiegeweld wegrooft bij de gezonde ouder om dan weken aan een stuk gedwongen door te brengen met de ouder die hen mishandeld heeft. Dit is een van de meest verontrustende dingen die ik ooit gezien heb in mijn leven, ik heb er maar een keer naar gekeken, ik word er misselijk van.



Bweurk. 

Daders van huiselijk geweld en kindermishandeling beschuldigen de veilige ouder dus van oudervervreemding om geen verantwoording te moeten afleggen voor hun daden. Deze normale afwijzing door het kind wordt dus benoemd als 'opgestookt door de andere ouder'. 

Om een of andere bizarre reden gaat het systeem hier heel vaak in mee (terwijl een ouder al heel ver moet gaan tot het kind hen afwijst, want kinderen zijn zeer loyaal). Hierdoor worden slachtoffers van huiselijk geweld en narcistisch misbruik gedwongen door de familierechter om rond de tafel te gaan zitten met de dader waarvan ze samen met de kinderen gevlucht zijn. Bovendien moeten ze vriendelijk en hartelijk een ouderschapsplan uitwerken met hun ex-narcist, want anders wordt het kind mogelijk afgenomen. Een slachtoffer heeft recht op woede en heeft ook recht om dit te uiten, want anders keert dit naar binnen, met allerlei ziektes tot gevolg (maagzweren, darmontstekingen, fybromyalgie, kanker, etc.). Maar van het systeem heeft het slachtoffer dus geen rechten meer. Want ja, een kind moet koste wat het kost contact hebben met beide ouders. In Nederland zit hier dan ook nog eens een perverse financiële prikkel achter, waardoor gezonde ouders die beschuldigd worden van oudervervreemding hun kind zien geplaatst worden in een instelling, terwijl hun narcistische ex aan de andere kant van de tafel zit te lachen. De veilige ouder die het kind probeert te beschermen, wordt buitenspel gezet door het systeem. 

Het ergste verhaal dat ik in dit verband gelezen heb, is een kind dat door bureau Jeugdzorg (Nederland) gedwongen zijn vader moest bezoeken in de gevangenis. De vader had de moeder van de jongen vermoord. Read that again. Bureau Jeugdzorg vond het in het belang van het kind om contact te hebben met de vader, hoewel het kind zelf helemaal niet wou...Gedwongen dus. 

Hoe komt het dat dit kan blijven duren? Waarom zegt de hulpverlening aan de ene kant dat slachtoffers weg moeten gaan bij de dader en zegt de rechtbank daarna het omgekeerde? Waarom moeten slachtoffers van huiselijk geweld en narcistisch misbruik gedwongen hun kinderen meegeven aan daders waar ze zelf bang van zijn? Waarom wordt er altijd gekeken naar hereniging, terwijl er meestal maar een persoon wil herenigen, zodat die blijvend controle kan uitoefenen op het leven van zijn slachtoffers? Begrijpe wie begrijpen kan. 

Hieronder nog eens een fragment uit het debat over de vele uithuisplaatsingen die vaak ongegrond zijn in Nederland.


Ik weet dat dit een artikel is dat je waarschijnlijk ziek maakt. Maar het is de afgrijselijke waarheid. 


Dit is een video van een uithuisplaatsing met geweld. Als je dit als ouder wil voor je kind, om de andere ouder te treffen, dan heb je begeleiding nodig. Dit gaat niet over het belang van het kind. Narcisten vinden het heerlijk om de andere ouder op deze manier te straffen. 

https://www.mr-online.nl/ik-was-vertrouwen-in-de-rechtspraak-wel-even-kwijt/?fbclid=IwAR0M_EyOEzrov3o15PQlTfzS9I6Szx92JGn1t0R-EOhJH3KVKrnNxExvfbY

Deze advocate klaagt de Nederlandse staat aan voor kinderhandel

Nakad geroyeerd als advocaat, maar blijft strijdvaardig: “Nederlandse staat schuldig aan kinderhandel” - Ellaster



Geen opmerkingen:

Een reactie posten